Experiència personal

El detonant

22 d’abril 2021

Tot viatge té un principi, un moment o una situació que actua com a detonant i a partir de la qual tot es posa en marxa.

En el cas del meu viatge d'autoconeixement, aquest detonant es va produïr l'estiu del 2016, quan finalment se'm fa totalment evident i ineludible un fort neguit que s'havia estat covant dins meu els darrers anys.

Era la primera vegada que jo era conscient que estava vivint una crisi d'aquella magnitud i per aquest motiu no sabia què m'estava passant.

Probablement no era la primera crisi que sofria. Jo, com tothom, al llarg de la meva vida he tingut moments en els que he sentit que la vida em posava més a prova que d'altres. El pas de la infància a l'adolescència, o el de l'entrada al món laboral, per exemple, són moments importants i complicats de la vida de qualsevol, en els que et veus forçat a replantejar-te el rol que venies fent fins llavors i a construïr-ne un de nou que et serveixi per la nova etapa.

Però aquest cop era diferent. Les anteriors ocasions les havia anat "trampejant", amb major o menor dificultat i sofriment, però amb la sensació de que me'n anava ensortint. I aquest va ser, probablement, el motiu pel qual la crisi que ara tenia era tant grossa.

Havia estat eludint aquells aspectes discomfortables de la meva vida: pors, decepcions, frustracions, vergonyes, ...

Vaig esdevenir molt hàbil a l'hora d'evitar qualsevol situació que em pogués conduïr a haver de confrontar-me amb aquestes emocions desagradables.

Ara, però, sentia que ja no podia seguir fugint.

Per primer cop a la meva vida em sentia completament desorientat, com si em trobés en un carreró sense sortida, sense saber cap a on tirar.

Per sort, vaig tenir la fortuna de trobar les persones adients en el moment adient, i amb elles vaig poder començar a comprendre el que m'estava passant.

En properes entrades us ho aniré explicant.

Gràcies per llegir-me 😊